Make your own free website on Tripod.com
Laman Keselamatan Maya
Utiliti Keselamatan Maya/Internet Pilihan 
Dunia Melayu
Net Commando
Harga: $19.99     Saiz: 3,698K

Satu program penghadang hacker yang hebat. Net-Commando menghalang hacker daripada memasuki PC anda sementara ada berada dalam Internet atau dalam satu rangkaian kerja (network). Net-Commando mampu mengesan banyak Torjan Horse TCP Ports, menunggu apa-apa aktiviti jahat berlaku. Ia menghentikan penceroboh daripada melakukan sambungan kepada port dan juga menghentikan pengimbas port sebelum penceroboh-penceroboh itu berkesempatan memasukkan virus Trojan Horse ke komputer anda. Apa-apa aktiviti jahat akan menghasilkan satu bunyi amaran dan satu mesej akan muncul untuk mengingatkan anda. 
Net-Commando mempunyai keupayaan yang unik untuk mengesan virus Trojan Horse yang jahat sebelum ia berkesempatan menyebabkan mala petaka sekalipun Trojan Horse itu dari jenis yang tidak dikenali. Sebaik sahaja satu Trojan Horse menambahkan "Auto-Start-Upon-Boot registry entries"nya yang penting itu, Net-Commando akan membunyikan wiselnya dan memberitahu anda tentang jangkitan itu. Ia kemudian akan memberikan anda kuasa untuk menghapuskan registry entry itu. 
Satu lagi ciri unik Net-Commando ialah ISP-Lockup. Ini dapat lockup alamat ISP (ISP street address) dan lain-lain maklumat tentang penceroboh, hanya dengan mengetahui alamat IP mereka. Ia mengambil masa beberapa saat sahaja untuk menerima maklumat ini, dan kemudian anda boleh melaporkan ISP tentang aktiviti jahat penceroboh itu.

Download atau sila lawat Net-Commando Home Page

Rainbow Diamond Intrusion Detector
Harga: $40.00     Saiz: 564K

Bertindak sebagai satu bunyi amaran pencuri (burglar alarm) untuk mengingatkan anda apabila seseorang mungkin cuba menyerang komputer anda daripada Internet. Intrusion Detector memantau aktiviti rangkaian kerja yang meragukan yang dihalakan ke komputer anda. Apabila satu kejadian dicatatkan, ia dilog dan anda diberi amaran. Intrusion Detector juga akan cuba menentukan identiti pengguna yang berada jauh yang mungkin cubamenyerang komputer anda.

Download atau sila lawat Rainbow Diamond Intrusion Detector Home Page

ProtectX Standard Edition
Harga: $25.00     Saiz: 3,000K

Program ini melindungi komputer anda daripada hacker. Jika seseorang cuba menghubungi komputer anda, satu siren akan berbunyi dan alamat IP mereka akan dilog.

Download atau sila lawat ProtectX Standard Edition Home Page

ConSeal FIREWALL
Harga: $49.95     Saiz: 838K

Sejenis firewall yang mengawal sepenuhnya connection PC anda kepada Internet. 
A firewall that puts you in full control of your PC's connection to the Internet! ConSeal menapis semua trafik pada lapisan rangkaian dan menghentikan semua serangan yang dikenali termasuk Back Orifice, menafikan "service stalker" dan "cyber stalker". Mencipta perkhidmatan rangkaian yang selamat seperti server-server web yang kalis peluru (bullet-rpoof web servers). Serasi dengan Windows 95/98 dan Windows NT.

Download atau silat lawat ConSeal FIREWALL Home Page

ConSeal Private Desktop
Harga: $49.95     Saiz: 1,240K

Sejenis firewall peribadi yang diakui yang mengawal sepenuhnya connection PC anda kepada Internet. Direka khusus untuk penggunaan yang "non-technical", program pengurusan privacy ini menghentikan semua serangan yang dikenali termasuk Back Orifice, menafikan "service stalker" dan "cyber stalker".

Download atau sila lawat ConSeal Private Desktop

LockDown 2000
Harga: $99.00     Saiz: 2,094K

Satu program utiliti "industry-first", "sophisticated generic" yang anti-Trojan. Dapat mengenal pasti dan menghapuskan Trojan. Meliputi lebih 300 tandatangan Trojan (Trojan signatures) yang sangat sedikit diketahui. Meliputi satu pengimbas cakera keras dan memantau fail-fail konfigurasi, folder-folder startup, system registry dan Network Interface (di mana jangkitan melalui perkongsian haram berlaku). Mengesan e-mail, ineraksi ICQ dan pindahterima perisian. LockDown V3.00 mengesan secara automatik dan mengenal pasti pencerobohan hacker. Ia juga menawarkan utiliti jaringan (net utilities) yang akan mengenal pasti alamat ISP hacker, alamat mail, nombor telefon dan maklumat-maklumat lain.

Download atau sila lawat LockDown 200 Home Page

Internet Firewall 200 for PC
Harga: $39.95     Saiz: 1,218K

Satu suite utiliti keselamatan Internet yang sangat maju dari segi teknologi dan paling mudah untuk digunakan untuk PC. Liputannya merangkumi port, virus, trojan dan sistem fail PC anda. Satu klik akses boleh memasuki semua amaran keselamatan, fail dan patch. 

Download atau sila lawat Internet Firewall 2000 For Personal Computers Home Page

Netbus Remover
Harga: Freeware     Saiz: 143K

Satu program dapat memasuki satu komputer lain yang dihubungkan kepada satu rangkaian TCP/IP. Satu program server yang "executable" perluk dipasang ke dalam PC mangsa bagi membolehkan tapak yang jaugh memasuki PC tersebut. Program ini akan mencari dan menghapuskan program-server (the server-program) itu daripada PC anda.

Download

The Registry Run Guard
Harga: $59.95     Saiz: 220K

Perisian anti Back Orifice dan anti-Trojan untuk Windows 95/98, ia adalah satu perisian hi-tech yang baru untuk penyiasatan PC. Apa-apa jenis program Trojan misalnya Back Orifice memerlukan untuk startup selepas membootkan semula sistem. Jumlah tempat-tempat itu sangat terkenal dalam Windows 95/98. Program ini boleh mengatasinya.

Download atau sila lawat The Registry Run Guard Home Page